Willem van Jongestall

Woonde te Leeuwarden.
Op 5-12-1667 werd Willem Jongestal vaandrig in de compagnie van kapitein R. ter Heide, waarbij hij N. Solloz (of: Sullos) opvolgde.
Op 17-10-1668 werd W(illem) van Jongestal als vaandrig in de compagnie van kapitein Lintelo, door Schelte van Aysma opgevolgd.
1668 benoemd tot luitenant? NIET GEVONDEN.
>1668-<1675 benoemd tot kapitein? NIET GEVONDEN. Op 14-5-1674 werd een G. (moet dus Willem zijn) Jongestall kapitein, als opvolger van P(ieter van) Scheltinga. Op 29-4-1675 werd Abelus Sprongh vaandrig in de compagnie van Jongestal (deze?), als opvolger van S. Sprongh. Op 3-3-1676 werd Joannis van der Uil vaandrig in de conmpagnie van Jongestal, als opvolger van A. Sprongh. Op 15-8-1679 werd Joannis van der Vil luitenant in de compagnie van Jongestal (deze?), als opvolger van Fecco Eijsma. OP 16-12-1681 werd Horatius Murray luitenant in de compagnie van Jongestal (deze?), als opvolger van N. van der Vijl. Op 15-9-1682 werd Odolphus Hemminga luitenant in de compagnie van kapitein Jongestal (deze?), als opvolger van H. Murray. [/av_textblock] [/av_two_third][av_one_third min_height='' vertical_alignment='' space='' row_boxshadow='' row_boxshadow_color='' row_boxshadow_width='10' custom_margin='' margin='0px' mobile_breaking='' border='' border_color='' radius='0px' padding='0px' column_boxshadow='' column_boxshadow_color='' column_boxshadow_width='10' background='bg_color' background_color='' background_gradient_color1='' background_gradient_color2='' background_gradient_direction='vertical' src='' background_position='top left' background_repeat='no-repeat' highlight='' highlight_size='' animation='' link='' linktarget='' link_hover='' title_attr='' alt_attr='' mobile_display='' id='' custom_class='' aria_label='' av_uid='av-2i5in1'] [av_textblock size='' av-medium-font-size='' av-small-font-size='' av-mini-font-size='' font_color='' color='' id='' custom_class='' av_uid='av-kd8jiyiu' admin_preview_bg='']

Kenmerken

NationaliteitFriesland
NaamWillem van Jongestall
Woonplaats-
CompagnieC44
RangFriese Nassause Regiment - kapiteins
Officier van:1674
Officier tot<1691
Vermeld bij:
Gesneuveld-
(BK nr.)35772
Blog-
Portret/State/Familiewapenja
AfbeeldingenFamiliewapen
Voorganger in C44Pieter van Scheltinga

Andere kapiteins

Admiraliteit van Friesland - Kapitein

Admiraliteit van Friesland - Luitenant-Admiraal

Friese Nassause Regiment - Cornet

Friese Nassause Regiment - kapiteins

Friese Nassause Regiment - Luitenants

Friese Nassause Regiment - Ritmeesters

Groninger Nassause Regiment - Kapiteins

Hoogduitse Nassause Regiment - Kapiteins


[/av_one_third]